Skip to main content

Echipa Moldovei este pregătită de Davis Cup 2024

18/01/2024 vizualizări

Republica Moldova va participa cu patru jucători de tenis la Davis Cup 2024, care va avea loc în Uruguay, Montevideo. Din echipă fac parte Radu Albot, Ilie Snițari, Ilie Cazac și Alexandr Cozbinov, fiind condusă de Andrei Ciumac, care însă nu va ieși pe teren.

Într-o conferință de presă al IPN, președintele Federației Naționale de Tenis din Moldova, Ceslav Ciuhrii, a declarat că prezența în echipă a celui mai bun tenismen moldovean, Radu Albot, crește șansele de succes pentru echipa din Moldova.

Potrivit lui Ceslav Ciuhrii, 2023 a fost un an foarte bun pentru echipa națională. „Noi am reușit să ne calificăm în Grupa a II-a Mondială datorită prestației de succes a echipei formate din Cozbinov, Snițari și Cazac și cu căpitanul Andrei Ciumac, iar în acest moment, datorită faptului că Radu are disponibilitatea să joace în această perioadă, vom avea cea mai bună componență”, a menționat Ceslav Ciuhrii.

Participarea la competiția din Uruguay va fi o șansă de calificare în Grupa I-a Mondială. „Am avut șanse în 2016 să ne calificăm, însă am ratat-o. Iată anul acesta avem din nou șanse să ne calificăm în grup întâi”, a spus Ceslav Ciuhrii. Potrivit lui, tenismenii moldoveni vor fi remunerați financiar după Davis Cup în funcție de fiecare joc câștigat.

Tenismanul Radu Albot, care în acest an va face parte din echipa națională, a spus că din echipa care va merge la Davis Cup fac parte cei mai buni jucători de tenis din Moldova la etapa actuală. Crede că nu vor fi meciuri ușoare, pentru că nu e ușor să joci în deplasare, mai ales împotriva adversarilor din America Latina. În curând pleacă cu echipa în Uruguay pentru a se pregăti pe terenurile de acolo. Radu Albot spune că pleacă doar cu gânduri de victorie.

Capitanul echipei, Andrei Ciumac, a remarcat că faptul că Radu Albot face parte din echipă este un avantaj foarte mare. Deja mâine echipa pleacă în Uruguay, unde urmează o săptămână de antrenamente.

Tenismanul Ilie Cazac este mulțumit că este pare a echipei. El a menționat că și anul trecut echipa a jucat bine, promovându-se în Grupa a II-a, și speră să câștige și anul acesta. Ilie Cazac este un junior de top în Moldova și face parte din echipă Davis Cup al treilea an.

sursa: ipn.md