Skip to main content

Rezultat istoric! Radu Albot a ajuns în runda a treia la Wimbledon 2018

09/07/2018 vizualizări

Încă un rezultat istoric a fost reușit astăzi de Radu Albot! Cel mai bun jucător de tenis moldovean l-a învins în cinci seturi pe Aljaz Bedene din Slovenia, locul 71 în clasamentul mondial ATP, calificându-se pentru prima dată în runda a treia a Wimbledon 2018.

Jucătorul nostru de tenis începe cu dreptul meciul, câștigând primul set cu scorul de 6:2. În al doilea set, sportivul nostru merge pas în pas cu adversarul, însă nu reușește să se impună. Aljaz Bedene câștigă setul cu 6:4. În al treilea set, scorul ajunge până la 6:6, meciul continuând în tie-break și se încheie cu victoria lui Radu Albot – 7(7) 6(3).

Al patrulea set se termină din nou în favoarea adversarului nostru cu scorul de 7:5. Setul cinci devine decisiv, iar Radu reușește să câștige rapid trei game-uri, apoi se impune în fața sportivului din Slovenia cu scorul de 6:3. Meciul se termină după 4 ore și 20 de minute, iar câștigătorul devine Radu Albot – 6:2 4:6 7(7):6(3) 5:7 6:3.

În runda a treia a competiției, Radu Albot îl va întâlni pe câștigătorul partidei John Isner (cap de serie nr. 9, SUA) – Ruben Bemelmans (locul 104 ATP, Belgia).

La momentul de față, în runda a treia a Grand Slamului Wimbledon 2018 s-au calificat: Roger Federer (cap de serie nr. 1, Elveția), Jan-Lennard Struff (locul 64 ATP, Germania), Adrian Mannarino (cap de serie nr. 22, Franța), Daniil Medvedev (locul 67 ATP, Rusia), Sam Querrey (cap de serie nr. 11, SUA), Gael Monfils (locul 44 ATP, Franța), Mackenzie McDonald (locul 103 ATP, SUA), Dennis Novak (locul 171 ATP, Austria), Milos Raonic (cap de serie nr. 13, Canada).

Transmitem sincere felicitări lui Radu pentru încă o victorie istorică și îi urăm mult succes în continuare!

Hai, Radu! #HAIMOLDOVA

Serviciul de presă al FTM