Skip to main content

Republica Moldova va găzdui Etapa Zonală a Campionatului Mondial Cupa Billie Jean King

04/06/2024 vizualizări

În această vară, Republica Moldova va găzdui Etapa Zonală a Campionatului Mondial Cupa Billie Jean King, cea mai importantă competiție de tenis feminin. Evenimentul internațional se va desfășura în perioada 17-22 iunie 2024, pe terenurile Arenei Chișinău.

Republica Moldova în acest an va fi reprezentată de următoarele tenismene: Visnevscaia Ecaterina, Ciobanu Daniela, Arina Gamretcaia și Rencheli Abigail, în frunte cu căpitanul Olga Cosic.

Țările participante la competiție sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Cipru, Finlanda, Islanda, Irlanda, Luxemburg, Moldova, Muntenegru și San Marino.

Republica Moldova a participat pentru prima dată la acest turneu în 1998, obținând de-a lungul anilor numeroase succese. După câțiva ani de absență de pe scena internațională, țara noastră a revenit în competiție în 2022 și face parte din zona III.

Informațiile detaliate despre eveniment vor fi disponibile pe pagina oficială www.fntm.md și pe paginile de social media. Vă invităm să veniți în tribune pentru a susține echipa Republicii Moldova! Hai, Moldova! Hai, echipa!Cupa Billie Jean King (sau Cupa BJK) este cea mai importantă competiție internațională pe echipe din tenisul feminin. Lansată inițial sub numele de Cupa Federației în 1963, pentru a celebra cea de-a 50-a aniversare a Federației Internaționale de Tenis (ITF), competiția și-a schimbat denumirea în Fed Cup în 1995. În septembrie 2020, numele a fost schimbat din nou, în onoarea fostului număr 1 mondial Billie Jean King.