Skip to main content

Radu Albot se califică în turul doi al Marelui Șlem ”Wimbledon 2018”

03/07/2018 vizualizări

Victorie de răsunet pentru Radu Albot în prima rundă a Wimbledon 2018! Cel mai bun jucător de tenis moldovean l-a învins pe favoritul Nr. 20 al Marelui Șlem londonez și locul 12 ATP, Pablo Carreno Busta, și s-a calificat în turul doi al turneului internațional.

Meciul a început cu victoria lui Carreno Busta în primul set (6:3), însă reprezentantul nostru nu s-a dat bătut, impunându-se în al doilea set cu scorul 6:0. În cel de-al treilea set, ambii sportivi au luptat pentru fiecare punct, meciul continuând în tie-break și încheindu-se cu scorul 7:5 în defavoarea lui Radu.

Al patrulea set a egalat din nou rezultatele, după ce jucătorul de tenis moldovean a învins categoric cu scorul 6:2. În al cincilea set, Radu Albot câștigă primele game-uri, însă meciul este suspendat din cauza lăsării întunericului.

Astăzi, 3 iulie 2018, sportivul moldovean revine cu o victorie spectaculoasă în al cincilea set (6:1) și câștigă întreaga partidă cu scorul 3:6 6:0 6:7(5) 6:2 6:1. Meciul a durat 3 ore și 1 minut.

În runda a doua, Radu Albot îl va întâlni pe jucătorul de tenis din Slovenia, Aljaz Bedene, locul 71 în clasamentul mondial.

La dublu, sportivul moldovean joacă în pereche cu Malek Jaziri (Tunisia). În prima rundă, perechea noastră va întâlni duetul Divij Sharan (India) – Artem Sitak (Noua Zeelandă).

Hai, Radu! #HAIMOLDOVA

Serviciul de presă al FTM