Skip to main content

Echipele selecționatei naționale de tenis, Categoriile U12 și U14 ale Republicii Moldova au participat la Development Championships Europe

16/03/2024martie 18th, 2024 vizualizări
Echipele selecționatei naționale de tenis, Categoriile U12 și U14 ale Republicii Moldova au participat, în perioada 03-14 martie curent, la Development Championships Europe, competiție organizată de Federația Internațională de Tenis (ITF). Țara gazdă a fost Turcia, iar evenimentul a au avut loc în Antalia.
La ediția a 13-a au participat reprezentanți din 10 țări: Moldova, Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord și Turcia. Scopul principal al turneului a fost de a oferi posibilitatea tinerilor tenismeni să facă schimb de experiență cu semenii lor din alte țări, dar și să lege prietenii.
În acest an, țara noastră a fost reprezentată de tenismenii din categoria U12 și anume: Caraus Bogdan Vasile și Zanoci Milena, avându-l în calitate de căpitan pe Prunici Vadim. La categoria U14 au fost jucătorii, băieți: Sanalatii Ilia și Balan Nikita. Fete: Ciuhrii Anastasia Maria și Zarecinaia Vasilisa, iar căpitanul a fost Ivasco Ecaterina.
În prima săptămână tenismenii din categoria U12 a participat la o tabără de dezvoltare, iar mentorul a fost Vitor Cabral, responsabil pe dezvoltarea ITF. În cea de-a doua săptămână ei au participat la Turneul dedicat juniorilor U12, unde și-au întâlnit adversarii pe terenurile de joc, înscriind pe tabela de marcaj reușite.
Jucătorii U14 i-au avut ca adversari pe tenismenii din: Kosovo, Georgia, Armenia, Georgia, Albania, Montenegro. Ei au pus în practică metodele însușite, au demonstrat mult fair play obținând rezultate frumoase.
„În calitate de antrenor, pot spune că jucătorii au acumulat o experiență imensă participând la programul de dezvoltare ITF/Tennis Europe Development. Ei au demonstrat un nivel înalt de profesionalism, au concurat cu jucători din alte țări, arătând caracter,talent, și cel mai important s-au susținut reciproc în meciuri și au manifestat spirit de echipă!”, declarat Ivasco Ecaterina.
Federația Națională de Tenis felicită toți participanți, și aduce mulțumiri antrenorilor și părinților pentru implicarea pe care o au zi de zi în creșterea viitorilor