Skip to main content

Doresc să văd numele meu pe tablourile principale la competițiilor de Grand Slam

22/04/2024aprilie 26th, 2024 vizualizări

1.      Cine este Milena Zanoci?
Am 11 ani și sunt elevă în clasa a V–a, Liceul Teoretic Varnița din satul Varnița, raionul Anenii Noi. Cea mai mare pasiune a mea – este tenisul.

2.        Când și cine a fost membrul familiei care te-a dus la prima lecție de tenis?
La 6 ani împreună cu părinții mei, am mers la un teren de tenis. În acea perioada la Clubul “Sheriff” au anunțat înscrierea copiilor la școala de tenis.
3.      În care moment ai simțit că tenisul nu este doar un simplu hobby, și dorești să faci carieră?
La început practicam tenisul în grup. După un an am luat și ore individuale cu antrenorul meu Prunici Vadim, care îmi este alături zi de zi la antrenamente și mă însoțește  la turnee, iar pe pe această cale țin să-i mulțumesc enorm.
Tenisul este o parte importantă din viața mea. Asta fac în fiecare zi deja de 5 ani. La vîrsta de 9 ani cînd participarea la turnee a devenit mult mai competitivă am înțeles că doresc să ajung o jucătoare profesionistă de tenis.
4.      Povestește-ne despre experiența de la Development Champinships?
Cel mai important turneu câștigat de mine este Development Champinships, categoria U12, care s-a desfășurat în Antalya, Turcia. Prima săptămână am participat la o tabără de dezvoltare cu antrenamente zilnice și schimb de experiență cu reprezentanți din 10 țări. În a doua săptămînă am participat la turneu, reușind să ajung în final cu jucătoarea din Turcia și am cîștigat cu scorul de 7/6, 6/1. La dublu am făcut echipă cu jucătoarea din Georgia, Victoria Nanava,  și am ocupat locul I, acesta fiind cel mai mare succes din cariera mea – locul I la simplu și locul I la dublu.
Au fost 2 săptămânii extraordinare în care am acumulat o experiență enormă.
5.      Cum te simți în ipostaza de simplu, față de cea de dublu?
În proba de simplu mă simt mult mai încrezută, deoarece totul depind decât de mine.
6.      Ce înseamnă pentru tine diploma primită din partea președintelui FNTM?
Am rămas plăcut surprinsă de gestul președintelui FNTM dl Ceslav Ciuhrii. Am simțit o susținere de la cei de acasă care mă motivează spre noi performanțe.
7.      Care este cea mai mare dificultate pentru tine în tenis?
Încerc să fac față provocării de a combina tenisul cu școala. Sunt nevoită să recuperez orele absentate de la școală.
Partea financiară are și ea o mare importanță. Până acum mi-au fost alături doar părinții care mă susțin și încearcă să facă față provocărilor financiare pentru a-mi putea urma visul. Pentru susținerea activității mele în tenis, sper să găsesc sprijin nu doar din partea familiei mele.
8.      Unde te vezi peste 5 ani?
Sigur am și eu un vis – doresc să văd numele meu pe tablourile principale la competițiilor de Grand Slam.