Skip to main content

Seniorii moldoveni pășesc cu dreptul în clasamentele mondiale

15/04/2021 2 vizualizări

În ultima perioadă, tot mai mulți foști juniori acumulează puncte în treapta seniorilor.

Un exemplu elocvent este Ilia Șnițari, care a pășit cu dreptul în acest an în categoria seniorilor. Tânărul tenismen și-a adjudecat cu mândrie premiul I, în cadrul Turneului PTT Bulgaria Men’s $25K, desfășurat în orașul Pazardzhik, Bulgaria.

În aceeași perioadă, dar la St. Petersburg, unde se află în continuare, tenismenul Alexandr Cozbinov a obținut victoria la dublu, la turneul Grand Palace Cup By Formula TX.

În acest context, conducerea FNTM a reiterat toată susținerea pentru parcursul în carieră a sportivilor. „Bravo, băieți! În jocul vostru se vede experiența de pe terenul de tenis, se văd orele petrecute la antrenamente. Dincolo de tehnică, aveți o energie aparte, pentru care vă felicit pe amândoi. Cu fiecare meci câștigat, jucătorii noștri confirmă că tenisul moldovenesc are un viitor frumos” a concis Ceslav Ciuhrii, președintele FNTM.

Întrebați de ce trăiri au avut parte la aceste turnene, sportivii au menționat că succesul se echivalează cu muncă continuă și dedicație.

„Am muncit mult să ajung la acest nivel. Turneul din Bulgaria a fost unul senzațional. Desigur că emoții au crescut odată cu înaintarea în joc, iar finală a fost una memorabilă, am avut ca adversar un jucător cu 10 ani mai mare, dar l-am bătut frumos. Faptul că deja am pășit în lumea tenisului profesionist mă ambiționează și mai tare să demonstrez că Republica Moldova poate să aibă tenismeni de clasă internațională. Pentru mine fiecare victorie va însemna o treaptă mai sus în clasamentul mondial”, a declarat jucătorul pentru tenis.md.

Iar Alexandr Cozbinov a menționat „Nu a fost un meci simplu, a fost important pentru mine și coechipierul meu să ne concentrăm pe joc, iar până la urmă, asta ne-a adus victoria. În tenis, chiar dacă apar și unele eșecuri trebuie să mergi înainte.”

Le urăm băieților succese și multe victorii!