Skip to main content

Radu Albot s-a oprit în șaisprezecimi de finală la Wimbledon 2018

13/07/2018 vizualizări

Cel mai bun jucător de tenis din Republica Moldova, Radu Albot, își încheie evoluția la Marele Șlem Wimbledon 2018. În acest an, sportivul nostru a stabilit un nou record istoric pentru tenisul moldovenesc, după ce se califică în runda a treia a Grand Slam-ului londonez.

Pentru calificarea în optimi de finală, Radu Albot a luptat cu americanul John Isner, cap de serie nr. 9 și poziția 10 în clasamentul internațional. În urma serviciilor năucitoare a reprezentatului SUA, sportivul nostru cedează în trei seturi cu scorul de 3:6 3:6 4:6.

La meciul Albot – Isner a fost prezent și președintele FTM, Ceslav Ciuhrii, care a plecat la Londra pentru a-l susține pe sportivul moldovean în lupta sa.

Subliniem că, pentru calificarea în șaisprezecimi de finală a Marelui Șlem de la Londra, Radu Albot va primi 90 de puncte.

La ziua de astăzi, în optimi de finală la Wimbledon 2018 vor evolua: Roger Federer (Elveția, cap de serie nr. 1 și poziția 1 ATP), Adrian Mannarino (Franța, cap de serie nr. 22 și poziția 26 ATP), Gael Manfils (Franța, poziția 44 ATP), Kevin Anderson (Africa de Sud, cap de serie nr. 8 și poziția 8 ATP), Mackenzie McDonald (SUA, poziția 103 ATP), John Isner (SUA, cap de serie nr. 9 și poziția 10 ATP), Stefanos Tsitsipas (Grecia, cap de serie nr. 31 și poziția 35 ATP).

Federația de Tenis din RM îl felicită pe Radu pentru încă o performanță istorică! Îți urăm mult succes și noi rezultate impresionante!

Serviciul de presă al FTM