Skip to main content

Mesajul FNTM referitor la presupusul caz de hărțuire sexuală a unei minore

29/06/2023 vizualizări
Federația Națională de Tenis din Moldova (FNTM) se declară consternată de presupusul caz de hărțuire sexuală a unei minore, comis de antrenorul de tenis al acesteia, care a fost recent dezvăluit în mass-media.
FNTM își manifestă profunda indignare față de această situație, dar și față de atitudinea directorului Școlii Sportive Specializate Republicane de Tenis din Chișinău, care a admis un astfel de caz reprobabil și nu a întreprins nimic pentru a-l înlătura pe antrenor de la orice activitate sportivă cu minorii, până la finalizarea anchetei.
Totodată, Federația Națională de Tenis din Moldova îi cere Ministerului Educației și Cercetării, în a cărui subordine se află instituția respectivă de învățământ, să asigure investigarea exhaustivă a acestui caz, inclusiv a modului în care a fost gestionat de directorul școlii și să prezinte un raport public.
De asemenea, le solicităm organelor de anchetă cercetarea amănunțită, corectă și rapidă, pentru a asigura înlăturarea din procesul educativ a oricăror persoane care prin acțiunile sau inacțiunile lor pun în pericol copiii.
Rugăm respectuos și organele mass-media să trateze corect acest caz, în conformitate cu principiile deontologice jurnalistice ce țin de protecția copiilor, să protejeze identitatea tinerei, pentru a nu-i provoca suferințe suplimentare.
FNTM declară toleranță zero față de astfel de comportamente și este în continuare preocupată de asigurarea celor mai bune condiții pentru practicarea tenisului în Republica Moldova, dar și asigurarea unui climat de siguranță pentru cei care îl practică, în special pentru copii. FNTM își exprimă toată deschiderea pentru a coopera cu instituțiile de resort în vederea asigurării acestor deziderate.