Skip to main content

Maxim Cazac – jucătorul verii în lumea tenisului moldovenesc

01/08/2018 1 vizualizări

Maxim Cazac a devenit jucătorul sezonului de vară în lumea tenisului moldovenesc! Pe parcursul acestui sezon, sportivul nostru a înregistrat o serie de rezultate lăudabile, fiind în prezent unul dintre cei mai promițători jucători de tenis de 14 ani din Republica Moldova.

În acest an, Maxim Cazac a avansat în Top-30 cei mai buni jucători de tenis din Europa în categoria U14, a câștigat turneul Tennis Europe ”Bitola Open 2018 U14”, a ocupat locul doi la turneele Riga Open, ITF/Tennis Europe Development Championships, week 1 și week 2.

Datorită acestor reușite, tânărul sportiv moldovean a fost invitat în echipa ITF/Tennis Europe 14&Under Grand Slam Touring Team. Maxim va participa în componența acesteia la câteva competiții prestigioase din Germania și Belgia în perioada iulie – august 2018.

Programul de dezvoltare ITF/Tennis Europe 14&Under Grand Slam Touring Team este desfășurat de Federația Internațională și Europeană de Tenis din anul 1998, având scopul de a susține și dezvolta capacitățile celor mai puternici jucători de tenis, care au șanse să obțină rezultate de invidiat la turneele de Mare Șlem.

Turneele la care va participa Maxim în cadrul ITF/Tennis Europe 14&Under Grand Slam Touring Team sunt: Internationale Deutsche Tennismeisterschaften U14 (30 iulie – 5 august, Dueren, Germania), Young Champions Cup U14 (6 – 12 august, Hasselt, Belgia), Renningen/Rutesheim U14 (13 – 19 august, Germania), BMW Junior Cup U16 (20 – 26 august, Regensburg, Germania).

Cheltuielile adiționale privind evoluția lui Maxim în echipe GSDF Touring Team sunt acoperite de președintele Federației de Tenis din RM, Ceslav Ciuhrii.

Tot în anul 2018, sportivul moldovean a fost invitat să se antreneze pe parcursul unui an la Academia germană ”Christoffel and Jovanovski” în cadrul programului ”Road to Florida”

”Cea mai mare susținere în dezvoltarea mea ca jucător vine din partea părinților mei, însă la fel de mult am fost susținut de antrenorii mei (Tamara Ivanova Semichina, Egor Semichin și Igor Țurcan). Nu în ultimul rând, am fost ajutat mult de Federația noastră de tenis. Federația a organizat participarea mea la Turnee Europene, după care am avansat mult”, – a declarat Maxim Cazac pentru FTM.

Serviciul de presă al FTM