Skip to main content

Lia Belibova – prima tenismenă din Republica Moldova care a câștigat Junior Orange Bowl

22/12/2021 vizualizări
Jucătoarea moldoveanca Lia Belibova a devenit câștigătoarea Junior Orange Bowl 2021 la categoria de vârstă sub 12 ani. Turneul se află la a 60-a ediție și s-a desfășurat în Statele Unite ale Americii.
Tenismena noastră care este a treia cap de serie a învins-o pe rusoaica Christina Lyutova prima cap de serie din cadrul turneului, cu scorul de 6-3, 6-1.
„Această victorie este un pas foarte important în cariera mea. Îmi doresc să devin numărul I mondial, de aceea muncesc intens pentru fiecare punct”, a declara Lia Belibova.
Amintim că, Lia Belibova, este numărul I național la categoria sa de vârstă, ea se antrenează în Istanbul la Soul Academy cu antrenorul australian Gavin Hopper.
____________________________________________________________
Campionatul Internațional de Tenis Junior Orange Bowl este unul dintre cele mai importante și prestigioase turnee de tenis pentru juniori din lume! Acest eveniment recunoscut la nivel mondial reunește 1.100 dintre cei mai buni jucători cu vârsta sub 12 și 14 și sub 14, reprezentând 70 de țări!
În ultimii 60 de ani, legendele tenisului care au participat și la Junior Orange Bowl sunt: Andre Agassi, Jimmy Connors, Chris Evert, Mary Joe Fernandez, Steffi Graf, Justine Henin, Juan Martin del Potro, Andy Roddick, Monica Seles, Maria Sharapova, Caroline Wozniacki.