Skip to main content

La doar 12 ani, Lia Belibova a câștigat un nou trofeu internațional!

01/04/2021 3 vizualizări

Tânăra jucătoare de tenis Lia Belibova fost primită cu bucurie de către susținătorii săi din Republica Moldova, după succesul obținut în cadrul turneului SOUL Cup Tennis Europe, organizat recent la Istanbul. Echipa Federației Naționale de Tenis a Moldovei a întâmpinat-o pe campioana de numai 12 ani cu felicitări, în cadrul unui eveniment desfășurat astăzi, la Chișinău, pentru a marca victoria.

“Lia Belibova ne-a făcut o mare bucurie: a reușit o finală extraordinară și a câștigat SOUL Cup Tennis Europe. Este vorba despre categoria U12 a turneului încheiat zilele trecute în Istanbul, unde sportiva noastră le-a demonstrat tuturor cât de dulce poate fi o victorie atât de mult dorită. Felicitări, Lia!”, a fost mesajul transmis chiar de către președintele Fedarației Naținale de Tenis, Ceslav Ciuhrii. Acesta este un constant susținător al tinerilor jucători de tenis, chiar Lia Belibova fiind recent beneficiara unor premii acordate la inițiativa lui Ceslav Ciuhrii. Președintele FNTM s-a declarat convins că tânăra generație de tenismeni va fixa țara noastră pe harta tenisului mondial.

La rândul său, tânăra campioană a mulțumit Federației pentru mesajele de încurajare și a promis că va aborda cu aceeași seriozitate și următoarele competiții sportive. “Sunt fericită pentru acest succes. Trofeul SOUL Cup este un vis devenit realitate. Dar nu mă opresc aici, promit”, a spus Lia Belibova.

Întrebată de tenis.md despre emoțiile trăite în timpul competiției, Lia a menționat că acest Turneu i-a adus satisfacție și fericire. Iar referindu-se la momente mai dificile a spus că „Meciul cu o adversară, care la moment este numărul unu în România a fost plin de suspans. Am jucat trei seturi, am reușit să salvez trei mingi de meci. Și am câștigat la tie break. Desigur că, și jocul în duet cu Luna Vujovic numărul unu din Serbia, a fost unul foarte plăcut și eficient. Luna este jucătoarea puternică, are un stil asemănător cu cel al meu, ambele preferăm să jucăm în atac. Plus că suntem prietene Off court”.

Menționăm că SOUL Cup este un foarte important turneu Tennis Europe pentru categoria de vârstă de până la 12 ani. Tânăra noastră sportivă a reușit să-și adjudece trofeul într-o finală disputată cu Maryia Kolas din Belarus, acumulând un scor de 6/1 6/2. La același turneu, Lia Belibova a obținut și locul II la dublu, calificându-se în semifinală în duet cu Luna Vujovic (Serbia).