Skip to main content

FNTM a organizat prima sesiune a Proiectului de granturi al Programului de Asistență NA al ITF

13/09/2020 vizualizări

Federația Națională de Tenis din Moldova (FNTM) a organizat sâmbătă, 12 septembrie 2020, prima sesiune de workshopuri din cadrul proiectului de granturi al Programului de Asistență NA al Federației Internaționale de Tenis (ITF). Lectorul acestui seminar a fost antrenorul Egor Semichin.

Obiectivul acestui proiect este acordarea suportului tehnic și financiar pentru pregătirea corectă de revenire la activitățile tenisului prin implimentarea strategiei de dezvoltare a tenisului pentru copii.

Programul este compus din patru sesiuni, următoarele trei vor fi organizate în săptămânile următoare.

Modulele sunt compuse din temele:

  1. Aspectele generale ale Programului Tennis 10
  2. Tennis 10 – Red
  3. Tennis 10 – Orange
  4. Tennis 10 – Green

La evenimentul organizat în incinta Școlii Sportive Specializate de Tenis din Chișinău au participat 12 antrenori. O parte dintre acești tehnicieni vor fi desemnați ulterior să conducă cursurile de tenis din cadrul Proiectului ”Tenis în școli”.

Cu suportul FNTM, cinci instituții de învățământ din Chișinău (Liceul Teoretic Orizont (Ciocana și Buiucani), Liceul-Grădiniță Chiril și Metodiu,  Liceul Teoretic Vasile Alecsandri și Liceul Teoretic Ion Creangă), vor beneficia de amenajarea terenurilor de tenis, a instrumentelor și echipamentelor necesare practicării tenisului, cât și a instruirii educative. În cadrul acestui proiect, FNTM va organiza competiții de tenis între instituțiile de învățământ.