Skip to main content

FNTM a organizat o serie de competiții internaționale pentru juniori în luna mai

12/06/2023 vizualizări
Federația Națională de Tenis din Moldova (FNTM) a reușit să organizeze cu succes o serie de evenimente, compuse din patru turnee internaționale, care tradițional poartă denumirea “Biotehnos Series Cup”. Prestigioase competiții fac parte din circuitul Tennis Europe (TE) și ITF World Tennis Tour Juniors al Federației Internaționale de Tenis (ITF).
Anul acesta Republica Moldova a fost gazdă la turnee Tennis Europe pentru categorii de vârste U12 și U14, gradul II și respectiv III, și a două turneelor ITF J30 pentru juniori sub 18 ani. Luna mai a adunat în total 313 tinerii tenismeni la cele patru evenimente de talie internațională.
După o pauză, în care mai mulți tenismeni erau rezervați să vină în țara noastră din cauza situației regionale, la aceste ediții am avut jucători din 18 țări: Republica Moldova, România, Ucraina, Armenia, Belgia, Malta, Italia, Slovacia, Danemarca, Marea Britanie, Franța, Germania, Polonia, Ungaria, Israel, Elveția, Kazahstan, Rusia și Cipru.
Gazda competițiilor a fost Tenis Club Plus de la Vadul lui Vodă, care a oferit participanților confortul necesar pentru demersul cu succes a jocurilor.
„Organizarea cu succes a evenimentelor internaționale, la noi în țară, este foarte importantă pentru noi. Echipa FNTM a ținut cont de toate cerințele pentru a oferi participanților confortul necesar. A fost o lună plină de emoții pozitive și sunt mândră că FNTM a trecut totul cu brio”, a menționat Natalia Belibova, secretar general FNTM.
Pentru mulți jucători moldoveni participarea la internaționale acasă reprezintă o oportunitate bună să acumuleze puncte în clasamentul internațional. Prin premianții s-au regăsit mai mulți jucătorii moldoveni de top, cum ar fi: Mark Vainberg, care a ocupat locul întâi la probe de simplu și dublu împreună cu Nicolai Florința, care a ajuns și în semifinală la simplu. În semifinală la categoria U12 au ajuns și Poia Damir la băieți și Botnaru Afina la fete.
Marele câștigătoare la dublu, fete, au fost Ciuhrii Anastasia cu Ewa Gusiewa din Ucraina.
La următorul turneu, pentru juniori sub 14 ani ne-au bucurat fetele noastre, Romina Hîncu care a luat locul întâi la dublu ( în pereche cu Sofia Cadar din Italia), iar Daria Juravliova a ocupat locul secund împreună cu Maya Fishman din Israel.
La ITF J30 Lia Belibova a devenit campioană absolută la simplu și la dublu, în pereche cu Iana Semichina. Printre câștigători îl găsim și pe Mark Ceban, jucătorul din Marea Britanie cu originii din Moldova, actualul numărul 1 în clasamentul Tennis Europe la categoria U14. Interesant e că Mark a câștigat primul lui titlu ITF în Moldova, țara natală a părințiilor lui.
Rezultatele celui al doilea turneului ITF Juniors consecutiv au fost diferite, Ilie Cazac a luat locul II la simplu, iar perechea formată din moldovencele Eva Zabolotnaia și Anghelina Mocanu au câștigat turneu la proba de dublu.
Federația Națională de Tenis din Moldova aduce sincere mulțumiri sponsorilor și partenerilor seriei de turnee internaționale, partenerului general – companiei Satul German, companiei Biotehnos, care susține dezvoltarea tenisul de câmp în Republica Moldova și modul sănătos de viață. Hidratarea a fost garantată de Apa Bucovina, iar cafeaua aromată și darurile au fost oferite Julius Meinl.