Skip to main content

Echipa de arbitri ai FTM s-a completat cu încă 13 persoane!

10/12/2018 vizualizări

Capitala a găzduit între 7 – 9 decembrie cursul național pentru arbitri de tenis. Evenimentul a fost organizat cu susținerea președintelui FTM, Ceslav Ciuhrii.

Lectorii cursului național au fost doi arbitri din România, Mircea Constantin, deținătorul certificatului internațional White Bagde și Lucian Stănciulescu, deținătorul certificatului internațional Bronze Bagde, fostul președinte al Comisiei de Arbitri a Federației Române de Tenis.

Duminică, în ultima zi a cursului, participanții au scris un test final de tip grilă. În baza rezultatelor testului, 13 persoane din numărul total de participanți au primit certificatele de atestare a cursului. Deținătorii certificatelor de la acest curs vor completa echipa de arbitri a FTM sub conducerea lui Mihail Zaicenco.

”În primul rând, felicitări Federației de Tenis din Republica Moldova pentru organizare. Este cea mai bine organizată Școală pe care eu am făcut-o, având în vedere ca am lucrat în România la cel puțin 12 școli naționale și locale. Nivelul studenților a fost unul bun. Mi-a plăcut interacțiunea cu studenții în timpul școlii. Sper ca acest val nou de arbitri să arbitreze atât pe plan național, dar și pe plan internațional”, – a declarat Lucian Stănciulescu.

Mi-a plăcut foarte mult acest curs; a fost unul foarte interesant. Lectorii au fost foarte buni. Acest curs de 3 zile m-a ajutat enorm. Sunt sigur că va fi folositor atât pentru fiecare participant, dar și pentru dezvoltarea arbitrajului și tenisului în Republica Moldova”, – a concluzionat Sergiu Scobioală, participant al cursului.

”Am rămas plăcut surprinsă că am avut specialiști de peste hotare. Cursul s-a petrecut la un nivel foarte înalt, iar materialul a fost predat într-o atmosferă prietenoasă. Fiecare întrebare a participanților a fost auzită. Chiar și la examen a persistat o atmosferă caldă, prietenoasă. Am avut doar emoții pozitive la acest curs”, – a declarant Olga Utchina, participantă a cursului național de arbitri.

Adresăm mulțumiri lectorilor pentru efortul depus la acest curs și participanților pentru entuziasmul și setea de cunoaștere de care au dat dovadă pe parcursul celor 3 zile ale evenimentului. Vă așteptăm în echipă!

Serviciul de presă al FTM