Skip to main content

Doi antrenori din R. Moldova participă la Tennis Europe Coaches’ Conference

21/10/2018 vizualizări

În perioada 18 – 21 octombrie 2018, Federația Europeană de Tenis organizează o conferința pentru antrenori ”Tennis Europe Coaches’ Conference”, ediția 2018. Evenimentul este găzduit de Federația Franceză de Tenis, în orașul Biot (Franța).

Federația de Tenis din Republica Moldova, cu susținerea președintelui FTM, Ceslav Ciuhrii, a delegat doi antrenori de tenis, Egor Semichin și Andrei Andreev, care ne vor reprezenta țara la acest eveniment.

La conferință vor participa în total 100 de antrenori, câte doi antrenori din fiecare națiune membră a Federației Europene de Tenis.

Tema conferinței pentru antrenori de tenis: Tenisul feminin.

Programul conferinței poate fi găsit aici, iar speakerii evenimentului sunt: Dinara Safina, Patrick Mouratoglou, Carl Maes, Pancho Alvarino, Jo Ward, Irena Chichmarova, Roch Vidal, Petra Russegger, Li Pingwei, Vitor Cabral.

”Sportul feminin este un subiect de dezbatere popular în lumea tenisului de câmp, iar tema conferinței din acest an este una importantă pentru toți antrenorii. Am fost determinați să avem un număr egal de experți de gen feminin pe ordinea de zi pentru a ghida discuțiile. Cred că am obținut un echilibru interesant în acest sens, care va deveni o perspectivă minunată pentru toți antrenorii” – a declarat Vitor Cabral, Ofițer de dezvoltare al Federației Internaționale de Tenis în regiunea europeană.

”Acest eveniment internațional este o excelentă ocazie pentru antrenorii din Republica Moldova de a se dezvolta profesional, de a căpăta experiență și fi în pas cu tendințele internaționale în domeniul instruirii sportivilor. Tema conferinței din acest an – tenisul feminin – este o componentă importantă a tenisului de câmp din țara noastră, care necesită multe actualizări. Din acest considerent suntem interesați să avem cât mai mulți specialiști instruiți și pregătiți să pună în practică cele învățate” – a declarat Ceslav Ciuhrii, președinte al Federației de Tenis din RM.

Toate cheltuielile de deplasare și acomodare a antrenorilor din Republica Moldova sunt acoperite de președintele FTM, Ceslav Ciuhrii.

Serviciul de presă al FTM