Skip to main content

Cursul FTM pentru arbitrii de tenis. Prima zi

07/12/2018 vizualizări

Astăzi, 7 decembrie, a demarat cursul național pentru arbitrii de tenis, organizat cu susținerea președintelui Federației de Tenis din Republica Moldova, Ceslav Ciuhrii.

Lectorii cursului sunt doi arbitri din România, Mircea Constantin, deținătorul certificatului internațional White Bagde și Lucian Stanciulescu, deținătorul certificatului internațional Bronze Bagde.

Evenimentul a început cu o prezentare generală a tuturor participanților, precum și a modului în care urmează să aibă loc cursul: format, materiale, etc.

Inițial, participanții cursului au avut un test de tip grilă, pentru a determina nivelul de cunoaștere a regulilor tenisului de câmp.

În prima parte a cursului de astăzi, participanții și-au aprofundat cunoștințele despre regulile tenisului, vizualizând materiale video, discutând despre dimensiunile terenului, sistemul de scor și mingea de joc.

În cea de-a parte, studenții au aflat despre diverse momente în timpul jocului, de ex: când jucătorul pierde punctul, returul regulamentar, corectarea erorilor și multe altele, și cum corect să le evalueze.

Mâine, 8 decembrie, cursul FTM va continua cu un program divers. Acesta poate fi găsit aici – Program.

Le urăm mult succes tuturor participanților!

Serviciul de presă al FTM