Skip to main content

CUM ALEGEM ANTRENOR DE TENIS PENTRU COPILUL NOSTRU?

10/02/2022februarie 11th, 2022 vizualizări

Una din cele mai frecvente întrebări pe care o primim pe rețelele de socializare este: vreau să îmi înscriu copilul la cursuri de tenis, ce trebuie să fac?

Dacă vrei ca copilul tău să urmeze cursuri de tenis, pasul numărul unu este să găsești un instructor bun. Iar ca să alegi un profesionist din tenis, care să fie potrivit pentru tine și adorat de către copilul tău, sunt multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, mai jos venim cu sfaturi care te pot ajuta în alegerea care urmează să o faci.

Orientează-te în funcție de experiență
Un antrenor de cursuri tenis cu ani de experiență va ști cum să îi abordeze pe cei mici, cum să îi învețe cele mai importante tehnici de joc și cum să îi încurajeze în evoluția lor sportivă. Un adevărat profesionist a mai văzut copii ca al tău, știe cum să îl direcționeze, ce sfaturi să îi ofere pentru a-și îmbunătăți strategia de joc și se pricepe de minune să îi fi alături atunci când are mai mare nevoie.

Certificarea
O certificare de la una dintre organizațiile specializate indică faptul că un profesionist a fost instruit pentru a preda și că o organizație de renume este dispusă să susțină nu numai abilitățile lor de predare, ci şi să răspundă pentru calitatea și siguranța lecțiilor lor. Când o organizație legitimă susține şi aprobă profesioniştii care au capacitatea de a preda o lecţie sigură şi productivă de tenis, este un pariu sigur că poţi avea încredere şi tu.

Personalitatea
Deşi cunoştinţele solide, experienţa şi certificarea sunt toate părţi ale unui curriculum vitae de succes, personalitatea joacă un rol la fel de important pentru succesul unui instructor de tenis. Abilitatea de a te identifica cu un elev la un nivel personal este o abilitate care te ajută să dărâmi toate barierele în comunicare, fiind mult mai uşor pentru acesta să înveţe. Un instructor care poate crea un mediu distractiv şi relaxant pentru elevul său are mai mult succes în transmiterea informaţiilor. De admis este faptul că nu poţi identifica această calitate a antrenorului decât după prima lecţie, dar dacă realizezi că nu există chimie între tine şi antrenorul tău şi acest fapt afectează procesul de învăţare, este timpul să faci o schimbare.

 

Observă personalitatea celui care îți îndrumă copilul
Este greu să ai o chimie cu o persoană pe care ai văzut-o pentru prima dată, însă nu imposibil. De regulă, copiii sunt cei care reușesc să stabilească legături emoționale puternice față de adulți și să se atașeze mai ușor față de persoanele pe care le plac. Acest lucru se aplică chiar și atunci când vine vorba de alegerea unui antrenor pentru cursuri de tenis.
Ca părinte, este important să ai o discuție cu antrenorul și să observi dacă acesta este empatic și dispus să îți îndrume copilul. Felul în care vorbește despre meseria lui și modul în care se poarta cu ceilalți copii prezenți la orele de curs sunt doar câteva indicii care te vor ajuta să găsești persoana potrivită.

Este foarte important să înțelegeți că antrenorul în primul rând este asemenea unui profesor, care este o autoritate pentru micul tenismen, dar în momentul când o să reușească să lege și o relație de prietenie atunci succesul este garantat.

De aceea, cere-i părerea micuțului tău și asigură-te că acesta este încântat de noul său antrenor de cursuri de tenis. Dacă copilul este motivat de ceea ce face, cu siguranță va obține și rezultatele mult dorite. În schimb, dacă nu este mulțumit de profesorul lui și simte că nu are o legătură strânsă cu acesta, copilul se poate inhiba, refuzând să mai participe la jocurile din teren.
Indiferent de ce reușite va avea copilul tău alegerea unui bun antrenor este una primordială. Peste ani, copilul tău îți va mulțumi că i-ai ales un profesor dedicat, implicat și înțelegător, care reușește să înțeleagă fiecare gând, dar și orice trăire din teren.

 

Iar dacă deja te-ai decis ca piciul tău să ia racheta în mână, te invităm să accesezi site-ul fntm.md, secțiunea Cluburi și să alegi cel mai apropiat teren de tenis pentru ați înscrie copilul la o lecție de tenis demonstrativă.