Skip to main content

Alexei Semichin despre cum e sa fii arbitru la un turneu de supercategorie

13/03/2024 vizualizări

De fiecare dată când un participant al tenisului înregistrează performanțe, simțim mândrie și vrem să spunem la toți despre succesele înregistrate.

Astăzi vi-l prezentăm pe arbitru Alexei Semichin. Numele tânărului de doar 20 de ani este cunoscut în sportul alb. În acest an el a fost invitat de către ITF să facă parte din echipa de arbitraj al turneul internațional de tenis de supercategorie sub 14 ani “Kungens Kanna & Drottningens Pris”, care s-a desfășurat în Stockholm, Suedia.

În primele zile, el împreună cu arbitrii internaționali au participat la instruirile de bază, regulile de joc etc. De asemenea,  cei prezenți au avut și partea teoretică, unde au discutat despre posibilile situații în timpul jocului, care sunt opțiunile de control al meciului, modalitățile de comunicare atât cu jucătorii, cât și cu spectatorii, precum și cu alți arbitri.

Desigur că, partea teoretică a făcut incursiune cu cea practică și au urmat și prelegeri cu arbitrajul pe teren.

L-am întrebat pe Alexei Semichin despre experiențele trăite: “Acest turneu a fost primul de super categorie, a fost foarte interesant să lucrez atât cu jucătorii de cel mai înalt nivel, cât și cu echipa, care a devenit a doua familie în timpul evenimentului 😊

A fost plăcut să îmi pot vedea progresul timp de o săptămână: înregistrările, rapoartele despre fiecare meci, feedback-ul jucătorilor. Am primit o mulțime de sfaturi de la arbitri experimentați și asta a contat foarte mult pentru mine.”

În final l-am întrebat pe tânărul arbitru despre planurile pentru perioada următoare.

“Doresc să continui să arbitrez turneele, atât pe plan local, cât și în străinătate. Am primit deja o invitație la două turnee în Suedia în iulie, și de sigur, intenționez să particip la cât mai multe turnee anul curent.”

FNTM îi urează arbitrului Alexei Semichin realizări frumoase, o carieră de succes și cât mai multe turnee în palmares.

De asemenea, dorim să menționăm că,  periodic FNTM organizează instruiri pentru cei care doresc să devină arbitrii sau antrenori.  Dacă și tu îți dorești, te îndemnăm să urmărești paginile noastre de social media și să aplici.

Succese!