Skip to main content

Arbitrul moldovean, Alexei Semichin, a participat la programul pentru dezvoltarea arbitrilor ITF Youth Initiative

14/08/2024august 30th, 2024 vizualizări
Arbitrul moldovean, Alexei Semichin, a participat la programul pentru dezvoltarea arbitrilor ITF Youth Initiative, care s-a desfășurat în Duren, Germania, în perioada 27.07-03.08.2024.
ITF YOUTH INITIATIVE este un program organizat de către ITF (Federația Internațională de Tenis), pentru arbitrii care doresc să își îmbunătățească abilitățile și să fie la curent cu ultimele tehnici din lumea tenisului, iar în final primesc un nivel de formarea conform cerințelor internaționale.
Timp de 7 zile, Alexei Semichin, a făcut parte din echipa care a însușit cele mai noi și bune practici, atât teoretic, cât și pe teren.
Tot în aceste zile, moldoveanul a participat în calitate de arbitru la Internationale Deutsche Tennismeisterschaften – un turneu pentru supercategoriea U14 ani, la care au participat 12 arbitrii din diferite țări. În toată această perioadă a avut în calitate de mentori pe Antonia Drazic din Cehia și Thea Finke – arbitrii de clasă internațională, dar și o reprezentantă de la ITIA – organizația de monitorizare a integrității tenisului (antidoping și anticorupție).
L-am întrebat pe Alexei Semichin despre experiența trăită în acest program:
,,Pe parcursul săptămânii am avut parte de multă informație nouă din domeniul tenisului, sfaturi de la cei mai buni, am învățat multe subtilități și am avut parte de îndrumări cum pot să îmi fac meseria ca un adevărat profesionist.”
Federația Națională de Tenis îndeamnă toți cei care fac parte din lumea sportului alb să participe la cât mai multe programe profesionale atât în țară, cât și peste hotare, pentru a fi la curent cu tot ce este nou în lumea tenisului.